Malmö missade chansen att ta sig tillbaka till elitserien.
Allsvenskan

Straffdrama fällde Malmö

Troja/Ljungby knep den sista play off-platsen på bekostnad av Malmö. Skåningarna föll tungt efter straffdrama i Leksand.

Malmös segertåg i slutet av hockeyallsvenskan har givit eko i hela Hockeysverige. Men avslutningen av säsongen blev bara en repris på de två tidigare säsongerna.

För tredje året i rad satte Leksand stopp för Malmö.

Skillnaden mot de två tidigare säsongerna var nu att Malmö inte ens fick chansen att kvalificera sig för kvalserien, det blev inte ens play off.

Men Malmö föll med flaggan i topp - hade rejält stöd av en stor tillrest klack.

Leksand hade 2-1 efter två perioder. Pelle Prestberg hade också ett par dunderchanser att öka på till 3-1 tidigt i sista. I stället kvitterade Tomas Wallgren och tvingade fram förlängning som också blev straffavgörande.

Med en straff kvar ledde Malmö, då kvitterade Mikael Karlberg. Leksands fjärde straff satte Kevin Doell, huvuddomaren Olof Lindqvist visade först att pucken inte var över linjen men ändrade sig efter snabb konferens med linjedomaren.

Malmös öde var då i händerna på Carl Söderberg som inte lyckades överlista Jere Myllyniemi för andra gången.

Så för tredje året blev det kastade och avslagna klubbor mot sargkanterna i Ejendals Arena som avslutade säsongen för Malmöspelarna.

Bakom redan kvalserieklara trion Leksand, AIK och Västerås säkrade Mora fjärdeplatsen genom att vinna mycket enkelt hemma mot Mariestad, 11-1. Mora har därmed fördel av hemmaplan i en eventuell tredje match i play off 1 och 2.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".