1 av 2
2 av 2

"Tar vi en match blir fansen överlyckliga"

Radiosporten har frågat Skellefteå-supportern Per Sjölin om hans tankar inför kvartsfinalen mot Linköping.

Hur är känslan inför er kvartsfinal mot Linköping?
”Det känns mycket spänt. Som alla vet har vi inte lyckats rubba Linköping alls under säsongen och vi måste helt klart slå från underläge. Det känns dock roligt och det ska bli spännande att se vilken hockey Säcken och grabbarna i laget bjuder på.”

Hur höga är fansens krav på laget i slutspelet?
”Inte alls särskilt höga. Lagets egna målsättning var att vara bättre än ifjol, det var man tack vare slutplaceringen och antalet poäng. Jag skulle säga att tar Skellefteå en match då är nog fansen överlyckliga.”

Vem blir AIK:s nyckelspelare?
”Jag tror att Christoffer Norgren kommer att spela en viktig roll i att hålla ihop laget och föra det framåt. Efter att han kom tillbaka från sin skada har man märkt en skillnad bland spelarna. Även Christian Söderström kommer bli viktig.”

Vilken LHC-spelare måste Skellefteå se till att stoppa?
”Alla spelare i Linköping är riktigt duktiga och många av dem har noterats för en hel del poäng mot oss. Ska jag dock peka ut någon speciell får det bli både Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka.”

Ditt tips?
”Jag ska vara steget högre optimist än de flesta andra så jag säger att vi kniper två matcher mot dem. Matchserien slutar alltså 4-2 till Linköpings favör och de spelar i slutändan SM-final.”

Radiosporten
hockey@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".