1 av 2
2 av 2

"Allt annat än final är ett fiasko"

Radiosporten har frågat LHC-supportern Christoffer Holstenson om hans tankar inför kvartsfinalen mot Skellefteå.

Hur är känslan inför er kvartsfinal mot Skellefteå?
”Känslan för mig som supporter känns bra. Det är nu det gäller, det är nu det är dags. Det är det här som man har gått och snuttat och verkligen längtat efter sedan premiären mot Modo i september.”

Hur höga är fansens krav på laget i slutspelet?
”Fansen krav är höga. Vi har gått till final två år i rad och allt annat än final räknas som fiasko. Det är LHCs tur nu, tredje gången gillt!”

Vem blir LHC:s nyckelspelare?
”Linköpings nyckelspelare blir helt klart Jaroslav Hlinka. Han kan vända matcher helt själv och vilka passningar han gör. Att han inte är ordinarie i NHL är en gåta. Förhoppningsvis kan han fortsätta som han har gjort i grundserien med sina geniala passningar och sitt gedigna spel. Jaroslav kommer bli guldvärd för oss.”

Vilken Skellefteå-spelare måste Linköping se till att stoppa?
”Nu när Skellefteås poängkung och en av nyckelspelarna är skadad, Niko Dimitrakos - finns det en hel drös spelare att hålla koll på. Främst ska man se upp för den gamle vargen Mikael Renberg som, efter en svag inledning på comebacken, kan komma igång i slutspelet.”

Ditt tips?
”Jag tror att Linköping kommer vinna med 4-1 i matcher. LHC har en bredare trupp och mer erfarenhet från slutspel hos spelarna.”

Radiosporten
hockey@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".