Är Björklöven med i år?!

Äntligen slutspel! Klart man vill uppleva spänningen på plats redan från första matchen så därför tog jag planet till… Umeå!

Va, har Björklöven fått ett wild card till slutspelet? Nej, så kul blir det inte för alla Löven-fans. Det var dimma i Skellefteå så planet fick landa i Umeå istället och sen blev det buss resten av resan. Hoppas dimman i Skellefteå hinner lätta tills LHC kommer i sitt chartrade plan.

Ser fram emot en kul match ikväll där pressen är hård på SAIK som bara måste bryta sin långa förlustsvit mot Linköping. Annars är den här kvartsfinalserien över innan den ens har börjat!

För övrigt så tycker jag att SM-slutspelet är en av sportårets höjdpunkter – alla kategorier! Och definitivt det hetaste vi har i svensk idrott.

De närmaste veckorna handlar det om hjältar, syndabockar, busar, domarskandaler, drömmål och en massa annat som väcker känslor.

Och det är ju det som gör hockeyn till en så häftig sport, den väcker känslor både hos spelarna och hos oss som tittar på.

Björn Geijer
bjorn.gejier@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".