Tre olika matchställ blir två !

Seriesegern gav en fet check på en miljon som belöning för Färjestad i år, lite plåster på såren för de usla publiksiffrorna under hösten.

Hade ni frågat mig om detta var möjligt i höstas hade svaret blivit definitivt NEJ!

Man vann match efter match skottstatistiskt sett, men målet var för litet, eller om det var målvakten som var för stor, om detta tvista de lärde fortfarande.

Hur eller hur gjorde Färjestad som en packman, man åt sig närmare varje motståndare för varje omgång som gick och sedan kom rycket med några omgångar kvar och vips så hade man alla lag bakom sig, imponerande!

Nu väntar Brynäs i kvartsfinalserien dit Färjestad med buss (34 mil) transporterar sig och alla är med utom Tomas Rhodin och Ari Vallin som båda är försatta ur spel.

Intressant målvaktskamp mellan Jonas Gustavsson och Jacob Markström förresten om det nu är Markström som står vill säga.

Så var det detta med tre matchställ blir två. I början av säsongen spelade Färjestad i vitt på bortaplan, svart på hemmaplan vardagar och i grönt på lördagar.

Nu blir det fortfarande vitt på bortaplan men den gröna tröjan blir hemmatröjan oavsett speladag under slutspelet. Bara så ni inte tror ni ser eller hör fel nästa gång Färjestad spelar hemma.

Mats Fagerström
mats.fagerstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".