fokuserade frölunda 3

För jag tror att Luleåspelarna är förbannade och tjuriga efter att ha varit något lite för trygga och en aning överrumplade i två matcher.

Nu borrar de ner huvudena, ser till att spela äckligt diciplinerat, gör det väldigt svårt för Frölunda att göra mål och siktar på sylvassa kontringar kombinerat med en hänsyslös tuffhet i sitt spel.

Det är vad jag tror i alla fall.

Problemet för Luleå är bara att känslan är att Frölunda inte kommer att låta sig luras tillbaka in i vinterns synder med kraftlöst anfallsspel mot defensivt motstånd i Scandinavium.

Frölunda ser så fokuserade ut och känns så inte nöjda att de kommer att fortsätta att göra livet surt för luleåspelarna, inte vika sig en tum och inte luras in i falsk säkerhet.

Så om vi kommer till en konklusion av den rådande känslan är den att Frölunda nu har ett bra grepp, men att det finns vägar ur det för Luleå även om de inte är helt lätta att finna.

Jonas Enarson
jonas.enarson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".