Matchboll som inte kommer gratis

I kväll ska Färjestad ta fjärde raka mot Brynäs och bli första lag att bli klart för semifinal.

Men det krävs rätt inställning, rätt fokus och att man inte går handlingarna i förväg.

Brynäs har stretat emot bra och Färjestad har trots de tre segrarna varken övertygat i det offensiva spelet eller varit så så överlägsna som många trodde inför kvartsfinalerien.

Brynäs kommer säkerligen att satsa allt på ett kort, starta matchen i ett tempo som heter duga och efter att troligen studerat DVD efter DVD hur Färjestadsmålvakten Jonas Gustavsson jobbar i målet försöka pricka de få luckor han lämnar och inte tänka på det som varit tidigare.

Ett mål på tre matcher förklarar ju varför Brynäs är så illa ute. ”Muren” Gustavsson måste bräckas i kväll om det ska bli någon förlängning av säsongen för Brynäs.

Brynäs behöver ett tidigt mål i matchen och troligen 2-0 redan i den första för att FBK-manschetterna ska börja darra.

Att som det ibland diskuteras att de kan förlora en match så får de en extra hemmamatch som bringar in klöver i kassan är bara nonsens, så funkar inte idrotten. Vinnarskallar hatar att förlora.

Nu börjar det snackas hockey i Karlstad, fansen har tröjorna på sig på stan, fåglarna kvittrat och solen skiner, det är vår, det är slutspel och den idrottsliga stoltheten för karlstadsborna.

Färjestad är i semifinal vid 21.15 i kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".