"Tävlingsnämnden har humor"

Regelkunnig kommer att finnas på plats under matcherna i nära anslutning till speakerbåset. Tävlingsnämnden visade prov på stor humor när den kom med det väntade beskedet: inget omspel av matchen Frölunda-Luleå.

Men regelkunniga personer kommer alltså att finnas på plats under resten av slutspelet. Låter som en jättebra idé!

Nu gäller det att se framåt, vi har ju tre häftiga matcher ikväll. Jag tror att Luleå får väldigt svårt, även om laget så klart använder domarskandalen som tändvätska. Det känns som att Frölunda skaffat sig bra grepp om den matchserien och avgör redan ikväll.

Kul att Skellefteå och Timrå har överraskat i årets slutspel! Det behövs en del skrällar för att SM-slutspelet ska tända till. Men räcker det ända till semifinal? Jag är inte så säker på det.

Timrå har skaffat sig ett mentalt övertag på HV71 efter två förlängnings-vinster i rad. Men spelmässigt har HV varit bättre tre matcher i rad så jag tror att den matchserien avgörs först i en sjunde match på måndag.

När det gäller Linköping mot Skellefteå så tror jag även där att det blir sju matcher. LHC är riktigt bra i sina bästa stunder men verkar inte ha stabiliteten att rada upp toppmatcher. Skellefteå däremot jobbar alltid på med bra lagmoral och är inget lätt lag att besegra.

Mitt tips är alltså att vi får två helt avgörande kvartsfinaler på måndag!

Björn Geijer
bjorn.geijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".