Skellefteå

Slutspelet kassako för Skellefteå AIK

Den nyligen färdigspelade kvartsfinalserien ger Skellefteå AIK intäkter på ungefär 2 miljoner kronor netto. Nu väntar semifinal med ytterligare minst 2 hemmamatcher och nya intäkter.

I statistisk mening är Skellefteå AIK numera ett medelstort företag med en omsättning på drygt 80 miljoner kronor. Om man inkluderar spelartruppen har föreningen ungefär 50 årsanställda. 

Torsdagens semifinalmotståndare Färjestad har en omsättning på drygt 180 miljoner men då äger föreningen arenan och en del fastigheter som påverkar omsättningens storlek.

Klart är att Färjestads satsar betydligt mer pengar på spelartruppen än Skellefteå AIK, men det blir inga dramatiska ökningar av Skellefteås spelarbudget inför kommande säsong. 

Jakten på intäkter inför kommande säsong pågår för fullt men många av Skellefteå AIK:s sponsorer finns bland dom industriföretag som drabbas lågkonjukturen.

SR Västerbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".