Frölunda–HV 71 2–1

Frölunda utjämnade i semifinalen mot HV

Frölunda ledde länge med 2-0. HV tog ut målvakten och reducerade med mindre än två minuter kvar och var ytterst nära en kvittering. Nu är det 1-1 i matchserien.

Radiosportens Jonas Enarson
valde ”lagens lirare”:
Frölunda: Niklas Andersson
HV 71: Stefan Liv

Efter en mindre bra insats i den första semifinalen kom Frölunda tillbaka i den andra. 2-1 mot HV 71 i Scandinavium var en seger med mersmak.

Det var Frölundas veterankedja, Niklas Andersson, Jonas Johnson och Tomi Kallio, som efter en tveksam inledning av matchen, i mitten av andra perioden satte sin prägel på matchen. Inom loppet av knappt två minuter gjorde de 1-0, Tomi Kallio, och 2-0, Jonas Johnson.

Frölunda var tillbaka i serielunkens dåliga spel i numerärt överläge och slarvade väldigt mycket i passningsspelet och skapade väldigt få målchanser - trots att man vid tre tillfällen spelade fem mot tre. De få gånger man kom till skott stod Stefan Liv lugnt i vägen i HV:s mål.

Ändå kom det första och det andra målet just med en man mer på isen för Frölunda under mittperioden. Spelet fungerade då betydligt bättre än vad det gjorde i den första perioden.

HV var ingalunda ofarliga i sitt spel. Med flera snabba spelvändningar i mittzonen skapade de chanser framför Johan Holmqvist i Frölundas mål, men han spelade mycket bra och räddade flera frilägen och gjorde några svettiga dubbelräddningar.

Frölunda har vid flera tillfällen under serien visat att laget är mycket duktigt på att spela på resultatet när man haft en ledning inför sista perioden. Det gjorde man också mot HV och spelade inledningsvis lugnt av slutperioden.

Men med tre och en halv minut kvar att spela tog HV ut Stefan Liv ur målet för att få en utespelare mer. Det gav en reducering till 1-2 genom Mikko Luoma och en kvitteringspuck var nära, men Frölunda lyckades hålla undan till seger.

Frölunda-HV 71 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)
Andra perioden: 1-0 (11.06) Tomi Kallio (Erik Karlsson, Ronnie Sundin) spel fem mot fyra, 2-0 (12.58) Jonas Johnson (Niklas Andersson, Tomi Kallio) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-1 (18.14) Mikko Luoma (Martin Thörnberg, Kim Staal).

Skott: 26-20 (8-3, 12-7, 6-10).
Utvisningar Frölunda: 5x2.
Utvisningar HV 71: 10x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.
Publik: 7 038

1-1 i matcher.

»

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista