Semifinal 3

23 mars

Pressen är på HV – säger Frölunda. Och det är klart att den i viss mån är. Men visst har Frölunda nästan lika stor press på sig.

För två hemmamatcher i rad i underläge mot ett lag som är precis lika bra är en utmaning som är rejäl. För om HV – med 2-1-ledning – kniper en match i Göteborg har de chansen att avgöra hemma. Så visst ligger pressen även på Frölunda att knipa just den här matchen i Jönköping.

Helt oviss känns i alla fall utgången. Lagen är helt jämna och hittills har spelet i power play avgjort. Snart – kanske redan ikväll – kommer spelet i 5-5 att avgöra. Där känns Frölunda en aning vassare så länge Johan Davidsson inte är med – om han är tillbaka och kan gå för fullt kanske vågskålen väger över till HV en liten aning.

HV 71 har vid två tillfällen den här säsongen tidigt tagit ut målvakten i Scandinavium och vid båda tillfällena skapat ett enormt tryck mot Frölunda. I höstas tryckte de tillbaka göteborgarna i ÅTTA minuter utan att de kom ur egen zon.

I förrgår fick Frölunda visserligen iväg ett stolpskott – men sen trycktes de tillbaka rejält och det var ruskigt nära kvittering.

Imponerande hur HV kan krama ur de sista krafterna. 

Jonas Enarson
jonas.enarson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".