En nolla är född

25 mars

Supernollan tar Färjestad till SM-final ikväll. Jonas Gustavsson har redan spikat igen i fem av de sju slutspelsmatcherna så här långt, ”monstret” är ett av de nya smeknamnen han fått, och det är bara att hålla med.

Två gånger mot Brynäs, samtliga två mål förresten i slutspelet har kommit till i powerplay. Skellefteå har inte lyckats få hål på Gustavsson trots nio spelade perioder och i kväll tar säsongen slut för Skellefteå så ändå måste vara nöjda.

Frågan är om de blev både mätta och nöjda efter att ha slagit ut Linköping i kvarten. Frågar man spelare och ledare i dag är det inte så, men med facit på hand om några dagar låter det nog annorlunda. Tror inte Skellefteå AIK mäktar med att ladda om batterierna efter 0-2, 0-6 och 0-6 i måndags, Färjestad är för bra.

Frågan är när det sedan är dags för final om Färjestad har haft en för lätt resa i slutspelet fram till finalen? Varken Brynäs eller Skellefteå AIK har orkat med ”bisvärmen” som det blir när Färjestad får upp farten i anfallszon eller när man täpper till defensivt så hålet i försvaret är lika osynligt som Leksands framfart i kvalserien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".