"HV utan ’Kung David’ funkar utmärkt"

Torsdag 2 april

Johan Davidsson klev av under uppvärmningen, utan honom funkar det inte, tänkte säkert många. Men med allt fokus på Davidsson kliver alla de andra fram i stället.

Och som dom gjorde det. Likt krokodilen som ligger och lurar väl dold i vattenbrynet gjorde HV likadant.

Färjestad dominerade de första tre fyra minuterna av matchen men sedan var det Hv för hela slanten.

Kameramannen hade en lätt uppgift i början då Färjestad parkerade i anfallszon och ”monstret” på andra sidan, Jonas Gustavsson blev iskall av väntan på det första skottet.

I stället briljerade Stefan Liv som med ett ständigt leende innanför masken använde alla tänkbara kroppsdelar för att främja målburen från påhälsning, och som han gjorde det.

Det var en sån kväll som Stefan Liv brukar beskriva ”I dag var puckarna stora som badbollar”. I går hade han banne mig som katten ”nio Liv”.

Liten som en pingisboll var dock den puck som retfullt flög förbi det tidigare monstret Jonas Gustavssons plockhandske i raketfart när HV:s första skott i matchen betydde 1-0.

När sedan 2-0 kom via Tomas Rhodins klubba som ställde Gustavsson totalt hade HV skaffat sig en betryggande ledning som om än att Färjestad reducerade i början av tredje till 2-1 man kunde bevaka och dryga ut till 4-1 innan hesa fredrik ljöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".