Toronto fick böta för Frögren.
nhl

Toronto straffas efter Frögren-affären

Toronto tvingas betala 500.000 dollar till NHL och blir dessutom av med sitt val i draftens fjärderunda den här säsongen.

När Jonas Frögren förra sommaren lämnade Färjestad för NHL-spel med Toronto blev affären möjlig tack vare att han själv köpte ut sitt kontrakt med karlstadklubben.

Nu har Toronto bötfällts för affären, som gjordes på ett sätt som strider mot NHL:s regelverk. Toronto har accepterat bestraffningen.

Färjestad, som blev av med sin back, kommer inte att få något med av bötessumman.

Frögrens Toronto är en av klubbarna som ser ut att missa slutspelet och därmed kan han bli aktuell för VM-spel. Men just nu är Jonas Frögren skadad.

Hur många andra svenskar som kommer att vara skadade om eller när dom blir kallade av Bengt-Åke Gustafsson, återstår att se.

Med sju-åtta matcher kvar av grundserien i NHL kan Bengt-Åke börja titta på vilka som blir VM-aktuella.

Men kanske blir årets sjukstuga inte lika trång som vanligt - många vill nog stärka sina aktier för att få spela OS i Vancouver nästa vinter.

Mats Dahlberg
Martin Sundelius

ishcokey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".