1 av 2
2 av 2

Kan HV upprepa vändningen mot Timrå?

17 raka segrar på hemmais. Den statistiken talar starkt för Färjestad inför kvällens fjärde SM-finalmatch.

Senast karlstadlaget förlorade på hemmaplan var den 11 december. Då var det faktiskt HV 71 som vann, när Teemu Laine avgjorde sent med sitt 3-2-mål.

Frågan är om HV 71 mäktar med ytterligare en vändning, efter att ha hämtat upp 1-3 i matcher mot Timrå och 1-2 i matcher mot Frölunda.

Men då var läget ett annat. Nu borde man vara mer slitna och motståndarna Färjestad är ett bättre hockeylag än både Timrå och Frölunda.

Färjestads Lee Goren spelade inte i går på grund av en pisksnärtskada som han ådrog sig i samband med en tackling av Per Gustafsson.

Han spelar troligen inte i kväll heller.

I HV saknades i går Jan Hrdina, Johan Halvardsson, David Fredriksson och David Petrasek. Återstår att se om någon av dessa är tillbaka i kvällens match.

Lagkaptenen Johan Davidsson verkade i alla fall vara tillbaka på allvar. I gårdagskvällens match hade han god fart under skridskorna och bidrog starkt till HV:s fina start i matchen.

En minst lika pigg Davidsson lär behövas i kväll om HV ska kunna hålla SM-finalserien vid liv.

Det lutar åt guldfirande på Stora torget i Karlstad sent i kväll. Färjestad ser ostoppbara ut. För inte ska väl Jörgen Jönsson och co. drabbas av guldfrossa?

Sportwebben tippar: 4-1

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".