Nordström gjorde Målet med stort M

Onsdag 8 april

Matchavgörande mål är inte alltid dom som görs sist i matchen. I går var det till exempel Peter Nordström som avgjorde matchen för Färjestad trots att hans mål ”bara” var en reducering till 1-2. Det kom 16.16 in på andra perioden.

Men målet kom i ett sånt läge att det vände hela matchen. HV71 hade ledningen med 2-0 och ett tydligt grepp. Färjestadsspelarna verkade bleka och tagna av stundens allvar.

Med ett stort undantag: Peter Nordström! 34-åringen (snart 35) var pigg som en 20-åring och gjorde säsongens bästa match när det behövdes som mest. Med sin energi och skridskoåkning vände han matchen nästan på egen hand.

Viss hjälp hade han förstås av sina kompisar Jörgen Jönsson och Per Äslund. Trion var som vanligt Färjestads klart bästa formation även om den av någon märklig anledning kallas för ”fjärdekedjan”.

Nordströms mål betyder att det nu står 3-1 i matcher till Färjestad istället för 2-2. Det är skillnad det och guld värt för FBK!

Säkert guld värt också för Nordström eftersom han fortfarande inte har kontrakt för nästa säsong. Snacka om att skaffa sig bra förhandlingsläge!

Björn Geijer
bjorn.geijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".