Modo får ny direktör.
elitserien

Modo sparkar VD och sportchef

Modo sparkar såväl klubbens verkställande direktör Jerry Häggström som sportchefen Erik Holmberg.

Det är en direkt följd av klubbens sportsliga misslyckande då Örnsköldsviks hockeystoltheter fick sitta som åskådare när slutspelet om SM-medaljerna avgjordes.

– Som alla vet var den gångna säsongen ett sportsligt misslyckande för Modo. Sedan den sista matchen spelades har vi utvärderat och funderat på olika åtgärder. Nu har vi fattat ett antal viktiga och för framtiden nödvändiga beslut, säger styrelsens ordförande Anders Källström till klubbens hemsida sedan han meddelad att två av klubbens galjonsfigurer får sluta sina tjänster.

Modo har anställt Thomas Björk, 53 år, som tillförordnad verkställande direktör för Modo Hockey och Arenabolaget.

Björk, som kommer från Luleå, driver ett eget företag inom företagsutveckling. han har tidigare varit vd för företaget Plannja AB i Luleå.

Björk har en tidsbestämd anställning med uppgift att se över klubbens organisation och att hålla i arbetet med att rekrytera en ny vd till klubben.

Nuvarande assisterande tränaren Fredrik Andersson tillträdde på onsdagen befattningen som tillförordnad sportchef.

Modos ledning har utlovat flera nyheter till en presskonferens som hålls på torsdagsförmiddag i Swedbank arena i Örnsköldsvik.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".