Loui Eriksson hoppas göra mål även i Tre Kronor.
inför hockey-vm

VM-debutanten Eriksson: "En ära att spela för sitt land"

Efter en succésäsong i Dallas Stars tillhör debutanten Loui Eriksson en av Tre Kronors vassaste VM-forwards.

Loui Eriksson är en av de nya och mest intressanta spelarna som ner till VM. Frågan är vad han själv har för förväntningar?
– Det kommer att bli en ny erfarenhet för mig. Jag har aldrig varit med och spelat och så, men det kommer att bli jätteroligt och jag ser fram emot det jättemycket.

Du har aldrig spelat i Tre Kronor över huvud taget. Hur är det att prova kläderna till att börja med?
– Nej, jag har varit med lite i juniorlandslaget. Då fick vi också kläder. Det är ju självklart roligt att vara med dom stora grabbarna och spela för sitt land. Det kommer bli kanonroligt tror jag.

Det har gått riktigt bra för dig de senaste säsongerna vad är förklaring till att du har slagit igenom?
– Jag har fått kämpa en hel del det första året i AHL, när jag åkte åkte över. Kämpat och jobbat mig uppåt och fått lite mer chanser i Dallas. Det gäller och ta vara på sina chanser. Det här året har jag fått spela alla matcher uppe i Dallas.

Hur är NHL-livet?
– Det är en dröm! När man var liten tänkte man, tänk att få spela i NHL, och just nu gör jag det. Det är själklart roligt att få spela med stjärnor som Modano och andra stjärnor i NHL. Det är helt otroligt egentligen.

Vad var som gjorde att du vågade ta klivet över?
– Jag spelade två år i A-laget i Frölunda, men det blev inte mycket speltid. Dallas ville ha över mig och lovade mycket speltid i farmarligan. Sen ville dom att jag skulle försöka ta en plats under de tre åren som jag skrev på för.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".