VM-blogg

Radiosportens VM-blogg: "Nu kör vi!"

Radiosporten är på plats i Schweiz för att som vanligt bevaka ishockey-VM. Björn Geijer bloggar om förstärkningar redan tidigt i turneringen.

Från Bern kan vi rapportera att det är en mäktig arena där Tre Kronor ikväll spelar VM-premiär mot Österrike. PostFinance-Arena tar in drygt 16 000 åskådare och det är nästan alltid fullsatt.

Nu under VM har man tagit bort den enorma ståplatsläktaren på långsidan så kapaciteten minskar med några tusen. Men det är ändå tillräckligt många för att det ska bli en enorm ljudnivå och en härlig atmosfär!

Patrik Berglund har tackat ja, Kristian Huselius också och nu är frågan vilka mer som kommer? Tre Kronor behöver förstärkningar från NHL för att kunna rubba storlagen Ryssland och Kanada.

Nicklas Bäckström? Ja tack! Nu vann visserligen Washington i natt men vi håller tummarna för NY Rangers i nästa match så att Bäckström kan komma loss.

Mycket av snacket just nu handlar om vilka spelare från NHL som kan komma hit och förstärka sina respektive landslag. Och jag kan avslöja att även Radiosporten har nya namn på gång till Bern!

Än så länge är det jag, L-G Jansson och teknikern Erland von Heijne som är på plats. Men på måndag förstärker vi med Lasse Granqvist, visserligen inte från NHL men nästan…

Och vi jobbar intensivt för att få hit en ”spelare” till senare under VM. Ett hett rykte är att Magnus Wahlman också kommer, bara han klarar den obligatoriska läkarundersökningen!

(25 april)
Björn Geijer
bjorn.geijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".