Forts...Äntligen kommer min favorit till Bern!

Den andra kvarten i dag spelas mellan Ryssland och Vitryssland.. där leker regerande världsmästarna sig enkelt vidare till semifinal, förmodligen då mot Finland.

Känner oro redan nu - Tjeckien är nog för bra för det här svenska laget. Nickar till gång på gång när forwardsnamnen kommer fram i laguppställningen...

Jaromir Jagr, Patrik Elias, Peter Cajanek är bara några i raden.

Men kom i håg, Sverige är fortfarande utan förlust under ordinarie matchtid...

Radiosporten gör som Tjeckien och Kanada, byter hotell lagom till slutspelet..vi slipper resan (12 mil) från Zurich. Det nya hotellet ligger bakom hörnet, 200 meter bort mitt i mysiga Bern!

Det var glada miner på frukosten i går kan jag lova när beskedet kom. Det var meningen att vi skulle bo resten av tiden 2 mil utanför staden.

12.15 tränar Tre Kronor.. vi lovar att ge er det senaste från svensklägret i Radiosportens sändningar under dagen.

Jag kommer att sakna dom röda och vita flaggorna .. Schweiz förlorade sista matchen mot USA och missade en kvartsfinalplats..

Det känns faktiskt ganska tråkigt, bättre läktarunderhållning på ett ishockey-VM har jag aldrig upplevt!

Den kollektiva trafiken i Bern är oslagbar....spårvagnar överallt, hela tiden. Det gäller att titta en extra gång innan man går över gatan!

(6 maj)
Magnus Wahlman
magnus.wahlman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista