allsvenskan

Nordström klar för Leksand

Den meriterade forwarden Peter Nordström, 34, har skrivit på ettårskontrakt med allsvenska Leksands IF.

Nordström kommer från Färjestad där han totalt har blivit svensk mästare fem gånger och spelat hela nio SM-finaler.

– Jag har varit med om mycket i min karriär men jag har inte tagit upp ett lag i elitserien ännu, säger Nordström i ett pressmeddelande.

Peter Nordström gjorde efter en skadefylld fjolårssäsong en mycket stark avslutning i Färjestad och var i allra högsta grad delaktig i att karlstadklubben till slut vann SM-guld.

Leksands IF har förhandlat med Peter Nordström de senaste veckorna, sedan det stod klart att han inte skulle förlänga med Färjestad.

– Vi är mycket glada att vi efter en tids diskussioner kunnat genomföra det här nyförvärvet. Kontraktet är uppbyggd på ett i stora delar prestationsrelaterat sätt, förklarar Leksands vd Håkan Åman i pressmeddelande från klubben.

Senast Nordström spelade med Leksands IF var för femton år sedan, säsongen 1994/1995. Den gången blev det bara 13 matcher och ett mål.

Peter Nordström har spelat 113 A-landskamper och har både guld, silver och brons från världsmästerskapsturneringar hemma i prisskåpet.

Läs även:

Emelie Klang
Martin Sundelius
radiosporten@sr.se

Fråga

Fakta: Peter Nordström

Född: 26 juli 1974
Längd: 187 cm
Vikt: 88 kg
Moderklubb: IFK Munkfors
Övriga klubbar: Färjestad, Boston Bruins
Klubbfattning: Vänster
Draftad: 1998:78 av Boston Bruins
Meriter: Fyra svenska mästerskap med FBK. 113 landskamper. VM-guld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.