Välkommen, käre bloggläsare

Detta är det historiska premiärblogginlägget i den allra första radiosportbloggen om hockeyallsvenskan.

Det yttersta beviset på att Sveriges näst högsta hockeyliga är hetare än någonsin tidigare, om du frågar mig.

Under hösten, vintern och ända fram till våren kommer jag slaviskt att följa de 14 lagens kamp under 52 intensiva omgångar. (Även om rätt många matcher i efterhand lär stämplas som ren och skär serielunk).

Här i bloggen hoppas jag kunna erbjuda intressanta matchkommentarer, analyser, radiointervjuer med spelare, veckans hockeyfloskel samt annat hockeyallsvenskt godis.

Redan inom några timmar släpper jag mitt tabelltips, med nån sorts motivering under varje lag. Obligatoriskt för oss sportjournalister och (nästan) alltid lika fel.

Som en liten aptitretare kan jag redan nu avslöja att Malmö missar direktplatsen till kvalserien och att Mora kniper den så viktiga tredjeplatsen.

Och hör och häpna: Jag tippar INTE Leksand som seriesegrare.

***

Till dig som redan tänkt maila och försynt fråga varför vi har en hockeyallsvensk blogg och inte en elitserieblogg: Det har vi visst!

"Storebrorsbloggen" kommer att sjösättas i samband med elitseriestarten 21 september. Där kommer våra initierade, rutinerade och skarpa hockeykommentatorer att turas om att blogga om Brynäs, HV 71 och alla de andra elitserielagen.

Den rekommenderas starkt.

Håll även utkik efter en ung Löven-supporter i nästa blogginlägg.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".