ishockey

Sundsvall segrade mot Bofors

Sundsvall vann mot Bofors med 5-4 i en jämn match. Hemmalaget Sundsvall hade ledning i stort sett hela tiden, men Bofors skuggade ett mål bakom. Med tio sekunder kvar kvitterade Bofors, men det var Sundsvall som vann i förlängningen.

Sundsvalls Niklas Johansson gjorde matchens första mål i powerplay efter 15.53 i den första perioden.

Laget gjorde också 2-0 genom Daniel Olsson i början av den andra perioden. Bofors hängde sedan på med ett snabbt reduceringsmål av Kristoffer Näslund, innan Niklas Bröms gjorde 3-1 och återigen gav Sundsvall en ledning med två mål.

Bofors hängde på igen. Johan Nilsson gjorde 3-2 efter 15.44 i perioden.

I tredje perioden drog Sundsvall än en gång ifrån i målprotokollet. Daniel Olsson gjorde 4-2 och sitt andra mål i matchen, den här gången i numerärt underläge.

Sedan var det dags för Bofors att reducera igen, Tobias Thermell var målskytt.

Med bara tio sekunder kvar så kom då äntligen kvitteringen. Den store Boforshjälten blev Tobias Thermell som låg bakom kvitteringsmålet och såg till att det blev förlängning.

Sundsvall fick dock plåster på såren i och med att laget avgjorde matchen efter bara 43 sekunder i förlängningen. Segermålskytt var Jon Palmebjörk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".