elitserien

Ekonomiska problem för Modo

Modo dras med både sportsliga och ekonomiska problem.

I elitserien ligger Övikslaget näst sist i tabellen och på fredagen avslöjade klubben att man har ett underskott på minst sex miljoner kronor. Nu hoppas man på hjälp från supportrar och sponsorer.

Förra säsongen gick Modo Hockey minus 13 miljoner kronor. Innan säsongen hade man budgeterat med en vinst på 1,5 miljoner kronor men det blir i stället en stor förlust.

– Det vi vill är att folk känner till att vi har en jättejobbig situation, framförallt ekonomiskt. Det är väldigt viktigt att supportrar och sponsorer känner till läget i Modo Hockey och att vi behöver deras stöd. Det är viktigt att för oss att vara tydliga i det här läget, säger ordförande Sven Kågevall till Öviks Allehanda.

– Den största skillnaden i dag är att intäktssidan är betydligt sämre än budget. Publiksiffrorna är sämre och reklamintäkterna lägre. Vi tappade halva vårt kapital i fjol och det får inte bli en halvering igen, det är därför vi agerar och dessutom talar om hur bekymmersamt läget är.

På det sportsliga planet har inte Modo fått den seriestart man hoppats på. Peter Forsberg har inte spelat de senaste matcherna och man saknar Niklas Sundström och Andreas Salomonsson som har ljumskproblem.

Sundström har inte tränat på is på tio dagar och var häromdagen på en undersökning i Linköping.

– Skadan var värre än jag trodde. Det har känts bra men blivit sämre när jag kört på is. När man ska vara med rejält och göra vissa reflexer gör det ont i ljumske och mage, säger Sundström till ÖA.

Enligt ÖA har Peter Forsberg tränat själv under veckan och Modo hoppas fortfarande på superstjärnan.

– Vi har tålamod. Han har sagt att han kommer med ett besked när det blir uppehåll (i början av november), säger Modos tillförordnade sportchef Fredrik Andersson.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".