AIK vann mer än tre poäng på Hovet

AIK vann återigen mot Leksand. Och de gör det på samma sätt som förra säsongen. Genom att arbeta hårdare i varje enskilt byte och åka mer skridsko än motståndarna.

Dryga 6000 åskådare på Hovet hjälpte också till att skapa medvind för "Gnaget", även om det som vanligt var minst en fjärdedel leksingar som letat sig till det allsvenska toppmötet.

Segern var rättvis. Även om gästerna vann skotten med 37-28 var det AIK som var bäst sett över tre perioder.

Leksands skott kom ur dåliga vinklar, där AIK ville att de skulle skjuta. AIK:s skott kom nästan uteslutande rakt framifrån i det berömda "slottet", eller en halvmeter från duktige LIF-målvakten Joacim Eriksson (han borde vara förstaavalet även i en kvalserie).

Tre poäng till AIK. Men laget tar med sig så mycket mer än bara det. Självförtroende tillräckligt för att gödsla ut över resten av säsongen, för att nämna det viktigaste.

Men även i förlängningen pengar. Publikintresset har hittills varit minst sagt svalt.

Nu kan vinnarlaget AIK rida vidare på segern och kanske locka uppåt 4000 åskådare i snitt till kommande matcher.

Kampen om seriesegern kommer stå mellan AIK och Leksand. Där AIK just nu har momentum (för att låna Leif Boorks favorithockeyglosa).

Roligast på Hovet, annars?

Janne Huokkos (som för övrigt äntligen kunde göra säsongspremiär efter skada) 2-3-reducering som (tillfälligt) fick tyst på AIK-fansens barnförbjudna glåpord.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".