Leksands David Åslin
ishockey

Säker seger för Leksand mot Troja

Leksand vann mot Troja/Ljungby med 4-1. Segern var aldrig hotad och Leksand kopplade greppet från början. Efter knappt två minuter hade laget tagit ledningen med 2-0. Den sista perioden var bara en transportsträcka, men Troja gjorde ett tröstmål med nio sekunder kvar.

Leksand var revanchsuget efter derbyförlusten mot Mora. Första perioden var en riktig urladdning från leksingarnas sida. Unge David Åslin hade gjort två mål redan efter två minuter. Jesper Ollas gjorde sedan 3-0 med fjorton minuter spelade.

Trojaspelarna hade även svårt att hänga med i den andra perioden, och det märktes i utvisningsbåset. Leksand fick spela powerplay efter powerplay. Trots det blev det bara ett mål i perioden, och det gjordes av Andreas Martinsen.

Den sista perioden var händelsefattig. Trojas Ron Pasco snyggade till siffrorna till 4-1 med sitt mål som gjordes med bara nio sekunder kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".