1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Modo-Timrå 3–2 e förl

Bonuspoängen till Modo i bottenmötet

Krislaget Modo är fortfarande i kris. Men mindre än för två dagar sedan. Detta efter seger 3-2 i den tidiga bottenfinalen mot Timrå. Även om segern kom i förlängningen.


Radiosportens Christer Jonasson tar ut Lagens lirare:
Modo: Andreas Molinder
Timrå: Anton Lander

För drygt två år sedan - våren 2007 - slog Modo ut Timrå i en klassisk SM-kvartsfinal. Modo tog senare SM-guld.

Det har gått mycket utför för laget sedan dess. Modo kom till start sist i tabellen, med en seger under ordinarie matchtid och fem raka förluster. Avståndet upp till näst sista lag, just Timrå, var två poäng, och avståndet till kvalstrecket sju.

En seger var mycket nödvändig.

Och den kom, men den lät vänta på sig i över 61 minuter.

Matchen blev ett intensivt drama i drygt tre akter, där Timrå var bättre i första perioden, Modo kom igen i andra - men Timrå kom tillbaka i samband med ett par Modo-utvisningar.

Där hade Timrå oflyt med domsluten och fick två "mål" bortdömda. Ett sedan domaren blåst för tidigt för blockering, det andra efter hårfin offside i målgården.

Timrå fick retroaktiv utdelning strax efter utvisningarna, men Modo fick till en hyperviktig kvittering per omgående.

Modo gjorde en våldsam kraftansträngning i sista, som laget dominerade. Men Timrå stod emot - och såg ut att avgöra med dryga minuten kvar, när Sebastian Erixon drog in pucken i fritt läge.

Men med tio sekunder (!) kvar av ordinarie matchtid satte Andreas Molinder sitt andra mål för kvällen och tog det hela till förlängning.

Där veteranbacken Mattias Timander, Modos ende landslagsman, dundrade in segerpucken från blå linjen i spel fyra mot tre.

En oerhört viktig seger för Modo och högst noterbart var att den kom med Michal Zajkowski i kassen, som gjorde en kanonmatch.

Zajkowski började säsongen i Sundsvall - dit har nu skickats (dyre) tjeckiske målvaktsförvärvet Roman Malek...


Modo-Timrå 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)
Andra perioden: 0-1 (16.05) Fredrik Hynning (Gabriel Karlsson, Elias Granath) spel fem mot fyra, 1-1 (16.58) Andreas Molinder (Mattias Timander, Daniel Sondell).

Tredje perioden: 1-2 (18.54) Sebastian Erixon (Anton Lander, Anton Axelsson), 2-2 (19.50) Andreas Molinder (Hannu Pikkarainen, Mats Zuccarello-Aasen).

Fjärde perioden: 3-2 (1.07) Mattias Timander (Per Svartvadet, Mats Zuccarello-Aasen) spel fem mot fyra.

Skott: 33-34 (6-11, 11-19, 11-4, 5-0).
Utv, Modo: 4x2.
Timrå: 2x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby, Christer Lärking, Solna.
Publik: 7 001.


Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".