Ishockey

Leksand pressat av sjukt Sundsvall

Det blev som väntat Leksand som vann den omdiskuterade matchen mot Sundsvall. Segersiffrorna blev till slut 5-3 (3-2, 1-1, 1-0). Sundsvall, rejält sjukdomsdrabbat, orkade till slut inte stå emot hemmalaget.

Den första perioden blev händelserik och märklig. Leksand svarade näst intill för samtliga fem mål - trots att det stod 3-2 på resultattavlan. Vid Sundsvalls kvittering till 1-1 var det en leksing som spelade fram Oscar Johansson till målet och vid 2-2 var det samma visa när Jon Palmebjörk hittade rätt.

I andra perioden tog Sundsvall över spelet, men hade inte den tur som behövts i avsluten. I slutronden orkade sedan inte gästerna ta de kliv som behövts för att på allvar utmana Leksand.

För Leksand var det ett tag sedan det blev en trepoängare. Jesper Ollas, poängbäst i Leksand så här långt, hade en stor afton med fyra nya poäng. Faktum är att Ollas fanns på isen vid samtliga fem LIF-mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista