NHL

Möt Monstret i Maple Leafs

Jonas "Monstret" Gustavsson lämnade Färjestad efter SM-guldet i våras och har efter en trasslig inledning nu sluppit vakta båsdörren i Toronto.

När firandet efter SM-guldet med Färjestad var över åkte Jonas "Monstret" Gustavsson över till Nordamerika för att se vilket lag som passade honom bäst. Men vad var det som avgjorde valet av Toronto?

– Det var många bitar som avgjorde. Dom värvade den bästa målvaktstränaren i världen och generalmanagern trodde på mig. Det känns som att laget har mycket kapacitet och det är ett ungt lag med mycket talang.

– Det känns som hela organisationen är på väg framåt med den nya träningsanläggningen. Självklart är det häftigt att få spela i ett lag som Toronto Maple Leafs. För mig är det kanske det mest klassiska laget som finns.

Frågan är bara hur häftigt det är att spela i ett lag som endast har en seger och ligger tillsammans med Carolina sämst till i NHL?

– Det är klart att vi inte har fått den start som vi har velat. Vi har inte fått med oss poängen. Som tur är det en lång säsong här. Det är väl en 65 matcher kvar, så mycket kan hända. Det känns som att vi är på väg tillbaka.

När kommer då den första hemmasegern? Den enda segern har kommit borta mot Anaheim?

– Vi får hoppas att den kommer på lördag det är vår nästa hemmamatch som är mot Detroit.


Mats Fagerström
mats.fagerstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista