1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
skellefteå-linköping 2-2

Skellefteå och LHC delade på poängen

Spela enkelt var båda lagens uttalade motto. I det fallet såg det bättre ut för Linköping i bortamötet mot Skellefteå. Men det gav ändå bara 2-2 till slut.


Radiosportens Peter Sundkvist valde "lagens lirare":
Skellefteå: Andreas Hadelöv
Linköping: Jaroslav Hlinka

Ishockey handlar inte bara om att vara bäst på puckens gång.

Hemmalaget Skellefteå visade krigarinstinkt och det gav 2-2 och poäng -ett upplyftande trendbrott efter fyra raka förluster.

Linköping kom till Skellefteå med förlust senast mot Frölunda. Därmed var en svit med poäng fem matcher i rad bruten.

10-4 i skott efter första perioden till Skellefteås fördel. Trots det var det bara bortalaget Linköping som lyckades göra ett mål, Jaroslav Hlinka.

Hemmalaget fick tre power play, men kunde ändå inte sätta pucken. Låt vara att gästerna skyddade sin kasse skickligt. Skellefteås långvariga magknip i numerärt överläge vill inte släppa.

Ombytta roller var det i andra perioden, fem skott för Skellefteå och tretton för Linköping som nu lirade mer offensivt och dominerade spelet. Men det var hemmalaget som satte enda målet till 1-1, Melker Karlsson.

I den jämna tredje perioden pytsade Jaroslav Hlinka för andra gången och såg ut att ha avgjort tillställningen. Men hemmalagets bäste forward Johan Forsberg fick valuta för sitt fina spel och kunde kvittera.

Kedjan Andreas Jämtin, Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac i Linköping var titt som tätt ett orosmoment för hemmalaget.

Skellefteåpubliken jublade åt Johan Forsbergs dragningar och fina passningar liksom målvakten Andreas Hadelövs solida spel och unge backen Adam Larsson.

Skellefteå-Linköping 2-2 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0)

Första perioden: 0-1 (11.03) Jaroslav Hlinka (Tony Mårtensson, Jan Hlavac).

Andra perioden: 1-1 (5.50) Melker Karlsson (Fredrik Warg).

Tredje perioden: 1-2 (13.14) Jaroslav Hlinka (Tony Mårtensson, Magnus Johansson), 2-2 (19.23) Yared Hagos (Johan Forsberg, Pierre-Edouard Bellemare).

Skott: 28-24 (10-4, 5-13, 12-7, 1-0).

Utv, Skellefteå: 3x2. Linköping: 4x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 4 133.


Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".