ishockey

Målsnålt mellan Troja och Västerås

Matchen mellan Troja/Ljungby och Västerås bjöd på få mål, men däremot många utvisningar. Troja/Ljungby var kanske det bättre laget sett över hela matchen, och vann också med 2-1 efter ett mål i boxplay i första perioden och segermålet som kom med fyra minuter kvar.

Utvisningarna föll tätt i den första perioden. Troja fick spela fem mot tre i nästan två minuter utan att göra mål. Bättre gick det för laget i numerärt underläge, då Mattias Persson stack upp och gjorde 1-0.

Spelarna fortsatte att besöka utvisningsbåset flitigt, men dåligt powerplayspel av båda lagen gjorde att målen uteblev i mittenperioden.

I början av tredje perioden så kom utdelningen i powerplay när Henrik Nordfeldt kvitterade för Västerås. Perioden bjöd inte på något skönspel. Andreas Sundin blev Trojas segerfixare när han gjorde 2-1 med fyra minuter kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".