ishockey

Hockeybomben: AIK vill spela i KHL nästa år

Allsvenska AIK har för avsikt att spela i den ryska ligan, KHL, redan från nästa säsong.Den allsvenska klubben har bjudits in till KHL och man har accepterat inbjudan - om medlemmarna och Svenska ishockeyförbundet godkänner det.

AIK skriver på sin hemsida att man kallat till ett medlemsmöte för omröstning i frågan.

AIK hockey har ekonomiska problem. Därför är klubben väldigt nöjd med att kanske få spela i en liga som har en marknad med över 200 miljoner människor.

"Det skapar en helt ny plattform för AIK att fostra världsmästare och för alla AIK-supportrar att njuta av hockey på högsta nivå" skriver klubben.

AIK har tecknat en avsiktsförklaring som innebär att AIK och KHL gemensamt ska jobba för att skapa intäkter till AIK hockey för att garantera spel i ligan.

KHL:s ordförande Alexander Medvedev säger till ligans hemsida att AIK:s medverkan i KHL kan bli startskottet för den Europaliga som KHL tidigare i höst har föreslagit.

– Att AIK accepterat inbjudan att gå med i KHL är väldigt viktigt för oss. Det ger goda chanser att sätta planerna på en Europaliga i verket, säger Medvedev.

Föreningen kommer inom kort att ansöka om tillstånd hos Svenska ishockeyförbundet för att spela i KHL.

Stockholmsklubben ligger fyra i allsvenskan.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se