Hockeyallsvenskan

Mora vann efter straffar

Oavgjort efter full tid kändes logiskt när Mora och Västerås möttes på lördagskvällen. Lagen hade varsin halva av matchen och man hade även dåliga trender att reparera så 2-2 gav en liten formkurva uppåt i en spännande match där Johan Thalberg och Lars Johansson höll siffrorna nere.
1957 personer hade letat sig ut i novembermörkret och det blev valuta för entrépengen då matchen gick ända till straffar. Väl där hade Moras Marcus Eriksson nerverna under kontroll och extrapoängen hamnade i Dalarna.

Första periodens första heta chans hade Västerås Henrik Nordfeldt i spel 4 mot 5 när han fick ett friläge i vänsterposition men Lars Johansson i Moramålet räddade enkelt.

I efterföljande anfall fick Greger Artursson ett jätteläge att ge hemmalaget ledningen men Johan Thalberg stod för en fin benskyddsparad. Mora hade mera av spelet i den första perioden mycket tack vare att Västerås drog på sig ett par utvisningar. Slutminuterna av perioden innehöll ett par ströchanser för Västerås del, närmast då var nyförvärvet Patrick Yetman.

Det var ändå Mora som välförtjänt gjorde matchens första mål genom Greger Artursson. Det var medan domaren hade en avvaktande utvisning som lagkaptenen passade på att prickskjuta in 1-0 bakom Thalberg.

Två stukade lag bjöd på en underhållande första period som innehöll både fart och fläkt. Skottstatistik: 14-6.

Moras första utvisning kom i den andra periodens inledning och Västerås nyförvärv Yetman fick ännu en möjlighet men Lars Johansson räddade det direktskottetoch Mora klarade av sitt box play. Bara minuten senare är det dags för ytterligare en utvisning, denna gång för Västerås och Mora visar nu upp ett riktigt bra power play men Västerås reder ut den stormen.

Drygt halvvägs in i perioden får Mora den hetaste chansen på länge när Martin Johansson i helt fritt läge dras ned men utan åtgärd från domaren, möjligen luktade det lite straffslag i den situationen. Västerås hade problem att skapa tryck i anfallszonen men när det bjöds på 5 mot 4 spel så skapades en del bra kombinationer. Dock tappade man räkningen och Mora kontrade via Niklas Fogström som då prickade stolpen.

Moras andra mål i matchen kom drygt 18 minuter in i den andra perioden i power play genom Martin Johansson och Västerås utvisningar har blivit kostsamma för laget. Andra periodens skottstatistik 12-12.

Även upptakten på den tredje perioden bjöd på bra tempo och två bra målvakter har hittills hindrat matchen från att bli målrik för chanser saknas inte. Efter mycket slit så får Västerås in en reduceringspuck i numerärt överläge. Lagkaptenen Andreas Lindh hittade rätt när Lars Johansson inte hann med i sidledsförflyttningen. Tiden för målet var 9.33 in på den tredje perioden.

Nästan tretton minuter in på slutakten var det dags för kvittering efter en bra tekning från Fredrik Johansson som ledde till ett rappt backskott som Peter Öberg styrde upp i nättaket. Det målet räddade en poäng till bortalaget som i och med det fick till en förlängning i matchen. Skottstatistik i sista akten 12-15.

Till slut kom avgörandet på straffar där Mora i den sjätte straffomgången hade marginalerna på sin sida och Marcus Eriksson gav hemmalaget bonuspoängen.