ishockey

Bofors slutspurt avgjorde mot IKO

Efter en seg inledning så hettade matchen till. Oskarshamn spelade bra i mittperioden och tog en ledning som såg ganska säker ut eftersom Bofors såg sömnigt ut. Tvåmålsledningen förvandlades dock och Bofors, som flyttade upp spelet i slutet, vann till slut med 3-2.

Mållöst och inget publikvänligt spel. Så kan den första perioden sammanfattas.

Det var Oskarshamn som spräckte nollan efter tre minuter i mittperioden när Toivo Suursoo satte dit pucken. Inspirerat av målet så bjöd Oskarshamn hemmapubliken på bra spel. Laget snurrade runt rejält i offensiv zon och Bofors Tobias Lindström tvingades ta en utvsing. Då dröjde det bara 15 sekunder i powerplay innan Oscar Fantenberg gjorde 2-0. 

Bofors hade med sig ett powerplay från period två, och reducerade efter en minut av sista perioden. Efter det tog Bofors över spelet, men Oskarshamn var inte ofarliga i sina kontringar.

Bofors vände matchen på bara 44 sekunder. Kvittering kom till efter att Teemu Kolehmainen, på tryout-kontrakt, tappat pucken på egen blålinje. Sedan kom ytterligare ett tungt baklängesmål för IKO, när Patrik Lundh gjorde Bofors matchavgörande mål.