ishockey

Leksandsseger mot Örebro

Leksand hade inte släppt in ett enda mål på tre raka matcher. Det höll i sex minuter i matchen mot Örebro, men trots att laget åkte på fem baklängesmål så blev det seger med 8-5. Örebro pressade LIF och missade bland annat en straff med fem minuter kvar.

Det var ett taggat Örebro som åkte ut på isen inför hemmapubliken. Leksands målvakt Joacim Eriksson hade inte släppt in ett enda mål på tre raka matcher. Den sviten höll sig i sex minuter till, innan Calle Bergström satte stopp när han gjorde 1-0 för Örebro. Tomas Kollar kvitterade genom ett riktigt viljemål där han använde sin styrka och pressade in pucken i målburen.

Örebro tog återigen ledningen efter ett lågt skott som ställde Eriksson. Leksands svar, kvitteringen till 2-2, kom knappt en halv minut senare.

Örebro fortsatte att styra utvecklingen, och Leksand hängde på. Hemmalaget tog återigen ledningen efter ett snyggt powerplaymål i fem mot tre, innan Marcus Weinstock kvitterade efter att han fått träff på pucken i något som såg ut som ett tennisslag.

Hemmalaget drog på sig två utvisningar i inledningen av andra perioden och Leksand gjorde 4-3 och tog ledningen för första gången. Då rasade Örebrolaget samman. Det blev 5-3 och 6-3 inom loppet av 20 sekunder.

Örebro kom arbetade sig in igen och kom ikapp till 5-6. Då tog Leksand timeout och kunde reda ut situationen, trots att hemmalaget pressade och missade bland annat en straff vid ställningen 7-5 till LIF.