Rögle-Timrå 4-1

Rögle bröt förlusttrenden mot Timrå

Tåget var på väg att gå och Rögle lyckades hoppa på sista vagnen.
Radiosportens Gunnar Brink valde "lagens lirare":
Rögle: Peter Högardh
Timrå: Kamil Piros

Efter sju matcher med bara en enda ynka poäng i utbyte tog Rögle en absolut livsviktig seger hemma mot Timrå med 4-1. Detta efter en på det hela taget jämn match där faktiskt pucken mestadels studsade Rögles väg.

Som till exempel när målvakten Christopher Nihlstorp tappade pucken bakom sig och Timrås Fredrik Hynning var det som lyckades slå undan pucken från Rögles mållinje. Då hade redan domaren Markus Winnerborg efter videogranskning godkänt Simon Hjalmarssons mål som kunde ha varit en spark.

Så turen var med Rögle inledningsvis men ändå lyckades man inte omsätta ett kraftigt spelövertag i fler mål. Vilket gjorde att Timrå hade god kontakt i den andra perioden där gästerna tog över fullständigt.

I varje fall efter Anton Axelssons kvittering efter knappt halva perioden. Då blev Rögle stirriga och osäkra i sin egen zon och lika mycket som Rögle skapade i den första, gjorde nu Timrå i den andra.

Det som sedan avgjorde var två snabba Röglemål i början av den tredje perioden. Peter Högardh tredubblade sin målskörd i Elitserien genom att göra både 2-1 och 3-1 inom loppet av två och en halv minut.

Något av en islossning för rutinerade Högardh som haft det rekordtrögt med målskyttet hittills. Det verkade också bli samma visa igen när han i rask takt träffade ribbans undersida och ett klubbskaft i fritt läge i första perioden men islossningen kom till slut.

Det sista hemmamålet satte Mattias Sjögren i tom kasse när Timrå tagit ut målvakten i slutskedet.

För Rögles del var det här viktiga poäng dels för att laget nu har kontakt med Modo och Timår över kvalstrecket men kanske framför allt för att det nu blir så mycket lättare att träna bra under juluppehållet.

För Timrås del innebar matchen slutpunkt på en mycket period både spel och poängmässigt. Nu nådde inte Timrå upp till samma klass och faktum är att Timrå nu har fyra raka förluster i Ängelholm sedan Rögle gick upp förra säsongen. Dock kanske något tidigt att kalla det ett Rögle-komplex...

Men visst var det ett något slätstruket Timrå som mötte ett Rögle med glöd - en glöd som fick extra näring när de också fick utdelning. Och äntligen fick hemmapubliken jubla över en seger i Ängeholm. Det har som bekant inte skett särdeles ofta den här säsongen. Detta var den blott fjärde fullpoängaren för Rögle i hemmahall. Det behövs åtskilligt fler för att kvalserien ska undvikas.


 Rögle-Timrå 4-1 (1-0, 0-1, 3-0)

Första perioden: 1-0 (2.28) Simon Hjalmarsson (Tommy Enström, Mario Kempe).

Andra perioden: 1-1 (9.24) Anton Axelsson (Magnus Pääjärvi-Svensson).

Tredje perioden: 2-1 (0.27) Peter Högardh (Daniel Rahimi, Eric Beaudoin), 3-1 (3.05) Peter Högardh (Daniel Rahimi, Eric Beaudoin), 4-1 (19.11) Mattias Sjögren (Eric Beaudoin) mål i tom kasse.

Skott: 26-31 (16-4, 5-15, 5-12).

Utv, Rögle: 3x2. Timrå: 4x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 3 966.


Gunnar Brink
Radiosporten@sr.se