Dalarna dominerar inför juluppehållet

Leksand - Växjö 8-3
Malmö - Mora 1-4

Siffermässigt är det inget snack. Serieledarna Leksand och tabelltrean Mora imponerade i går.

Mora spelade typiskt Lücknerskt och kontrade sönder ett naivt Malmö och tog därmed nionde raka(!) segern.

Leksand petade i precis den växel som krävdes för att gå i från målmässigt i toppmötet mot Växjö och kan nu tryggt vänta på tomten som serieledare.

Kraftig daladominans just nu alltså. Men frågan är om det är bra för lagen att möta varandra i kvalserien?

Jag tror inte det.

Två daladerbyn tar på krafterna i en så pass kort serie som kvalserien och troligen slutar det med varsin seger för de båda Siljanslagen.

Ett poängtapp som kan ställa till det för i första hand Leksand, som ju trots allt har större resurser - och därmed möjligheter - att ta sig till elitserien.

***

Malmö har problem just nu. Alldeles för ojämna och otrygga i sitt spel. Nu väntar två tuffa bortamatcher innan tomten når Skåne.

Sundsvall i morgon och Almtuna på söndag. Poänglöst där och mycket talar för att Redhawks parkerar på sjunde plats när klapparna ska delas ut nästa vecka.

En tidig julklapp kan dock vara att klubben äntligen lyckats göra sig av med högavlönade målvakten Jani Hurme.

Hurme har inte ens varit en skugga av sitt fornstora jag under sin tid i Malmö och han måste ha vantrivts något fruktansvärt som båsöppnare bakom givne ettan Markus Svensson.

Jag tror att Malmö misslyckas med att ta sig till kvalserien för andra året i rad. De faller i ett ovisst play off, blir min gissning. 

Får vi se Percys tårar då?

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista