1 av 2
2 av 2
Tre Kronor-Tjeckien 4-3 efl.

L-G Jansson: "Weinhandl är given i OS-truppen"

Mattias Weinhandl blev matchvinnare för Tre Kronor mot Tjeckien i Channel one cup. Han gjorde tre mål varav ett i förlängningen. Radiosportens expert L-G Jansson tycker att Weinhandl är given i det svenska OS-laget.

 

En glödhet målmaskin fixade svensk seger.

Tre gånger om slog Mattias Weinhandl till mot Tjeckien och efter en hel del krångligheter gav det till slut 4-3 efter förlängning i Channel one cup.

Det blev inte säsongens andra trepoängare. Men en tvåpoängare fick duga den här lördagskvällen i Moskva.

– En rättvis seger, Sverige dominerade långa stunder. Men fick lite hicka och bromsade upp i sista perioden, säger Radiosportens expert L-G Jansson.

Trots 3-0-ledning en bit in i sista perioden föll Tre Kronor i hop och när elva sekunder återstod av ordinarie matchtid kvitterade tjeckerna till 3-3.

Men en glödhet målmaskin fick sista ordet. Nu lär han ha säkrat en OS-plats till Vancouver.

Efter 2.11 sköt Mattias Weinhandl sitt tredje mål för kvällen och gjorde att svenskarna till slut fick en seger med sig. Han har visat i turneringen att han är given i OS, tycker L-G Jansson.

– Det är klart att han är, säger L-G Jansson som också gärna ser Magnus Johansson där.

– Han är väldigt väldigt duktig med pucken. Sen är han inte så fysisk stor men vi får bussa ihop honom med någon bamsing, säger Jansson.

Han är däremot tveksam till att det blir OS för Omark, Harju, Daniel Tjärnqvist och Tony Mårtensson.

Backen Daniel Tjärnqvist gjorde det återstående målet, det som tog Tre Kronor fram till 2-0-ledning efter två perioder.

HV-målvakten Stefan Liv storspelade i drygt två perioder och det såg länge ut som om tjeckerna skulle gå bet på att överlista honom. Men när det svenska spelet föll så kom tre tjeckiska mål drygt 13 minuters spel.

Sverige avslutar Channel one cup på söndagen mot Finland.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista