1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Rögle–Linköping 1–3

Linköpings tre PP-mål knäckte Rögle

Rögle är numera sist i Elitserien och det verkar allt svårare för ängelholmarna att göra sig gällande mot övriga elitserielag.

Gunnar Brink valde lagens lirare:
Rögle: Mattias Sjögren
Linköping: Jaroslav Hlinka

Visserligen var det formstarka serietvåan Linköping som stod för motståndet men det förefaller alltmer påtagligt att Rögle inte riktigt räcker till.

En mer än godkänd arbetsinsats i en jämn uppgörelse med Linköping men ändå inga poäng. LHC vann med 3-1 efter tre mål i numerärt överläge - ett i vardera period.

Visst får man hålla Rögletränaren Gunnar Persson om att pucken inte studsade Rögles väg men det är lång ifrån hela förklaringen. Det kändes hela tiden som om Linköping hela tiden kunde göra det som behövdes för att vinna och framför allt hålla kontrollen matchen igenom.

Andreas Jämtin, Patrik Zackrisson och Jaroslav Hlinka utnyttjade numerära överlägen och viss var det så att vid två av målet studsade pucken på ett för Linköping lyckosamt sätt men man ska också ha i minnet att både Jaroslav Hlinka och Andreas Pihl av alla spelare hade rena frilägen mot Jürgen Penker utan att få dit pucken.

Reduceringen kom efter knappt halva slutperioden genom Andre Brendheden som till slut fick in pucken mot täte Fredrik Norrena i Linköpings kasse.

Linköping lever mycket på firma Hlinka och Hlavac men ha också ett alltigenom gedignare lag med få svaga kort i laguppställningen.

Men som Gunnar Persson påpekade:
– Det skiljer väl en så där 25 miljoner i spelartruppen också...

Kanske får han dock lite nya namn att laborera med vad det lider. För nu har sportchefen Roger Hansson börjat att titta vilka förstärkningar som kan bli aktuella innan transferfönstret stänger den 31 januari.

Och det behövs nog ganska mycket för kvalserien ska undvikas. Än mer för att uppnå målsättningen att nå slutspelet...

Rögle-Linköping 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

Första perioden: 0-1 (13.21) Andreas Jämtin (Jan Hlavac, Daniel Fernholm) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0-2 (16.47) Patrik Zackrisson (Mikael Håkanson, Magnus Johansson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 0-3 (8.05) Jaroslav Hlinka (Daniel Fernholm, Andreas Jämtin) spel fem mot fyra, 1-3 (8.48) Andrée Brendheden (Mathias Månsson).

Skott: 22-26 (8-9, 6-10, 8-7).
Utv, Rögle: 5x2.
Linköping: 7x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.
Publik: 3 707.


Gunnar Brink
gunnar.brink@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".