1 av 2
2 av 2
Ishockey

Peter Popovic: "Det är så jävla mesigt i svensk hockey"

Sedan Peter Popovic valde att byta lagkapten mitt under säsongen pekar Södertäljes formtrend rakt uppåt.

– Generellt tycker jag att det i svensk hockey är så jävla mesigt, säger Peter Popovic till Radiosporten. Det är tystlåtet. Jag vill att spelarna ska tycka och våga saker. Linus kan säga åt andra.

I mitten på december petades Per Hallin som lagkapten för ett Södertälje utan seger på de sju senaste matcherna.

Unge talangen Linus Klasen tillträdde. Sedan dess har det varit ett nytt Södertälje på isen.

Enligt Popovic handlade bytet om att väcka gruppen.

– Linus skapar känslor, det var lite det jag var ute efter. Det handlar om att våga och visa mod och ibland måste man agera som tränare i stället för att bara prata om att våga och visa mod.

Peter Popovic gör sin första säsong som huvudtränare på elitnivå. Hans Södertälje var sist i tabellen vid juluppehållet och då valde han att agera.

– Jag vet själv att man som spelare kan gå omkring och vänta på att det ska hända något. Då kände jag att det kanske är jag som ska se till att det händer något.

Huruvida det var kaptensbytet eller något annat är svårt att säga, men faktum är att SSK:s sju matcher utan seger följdes av fem segrar på lika många matcher med Linus Klasen som lagkapten.

Popovic utsåg även två nya assisterande kaptener, Daniel Josefsson och Fredric Andersson.

– Förhoppningsvis törs flera prata nu. De som var kaptener innan har ju inte blivit annorlunda, de kommer till jobbet och kör varje dag. Det jag hoppas är att fler deltar i ledarskapet i omklädningsrummet.

Robert Tennisberg
Gustav Landmark

ishockey@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".