1 av 13
2 av 13
3 av 13
4 av 13
5 av 13
6 av 13
7 av 13
8 av 13
9 av 13
10 av 13
11 av 13
12 av 13
13 av 13
Införguide - elitserien

Modo måste vinna utan Foppa

Nian Modo måste börja plocka poäng om inte slutspelsplatsen ska försvinna utom räckhåll. I kväll står Färjestad för motståndet. Radiosporten sänder alla elitseriematcher i sin helhet i webbradion och på mobil.sr.se. I kväll nedsläpp kl 19.

Timrå (10) - Rögle (12)

Form: Att kalla det för krismöte vore ingen överdrift. Timrå med sex raka förluster, Rögle vann visserligen senast men har liknande formkurva och ligger sist. Enormt viktiga poäng står på spel för bottenstriden.

Inbördes möten: Rögle har inte tagit många trepoängare i elitserien i år, men mot Timrå har det blivit full pott på tre möten.

Mer om förra mötet:

Skadeläget: Pär Styf, Fredrik Sonntag och Kamil Piros spelar inte för Timrå, som däremot får tillbaka Gabriel Karlsson, Laurent Meunier och Tomas Skogs.

Inga skador eller avstängningar i Rögle. Christopher Nihlstorp väntas vakta målet.

Radiosporten tippar: 3-3
  

 
Brynäs (7) - Södertälje (11)

Form: Brynäs har mer och mer lagt botten bakom sig och kan göra så ännu mer vid seger här. Södertälje slåss för att i första hand undvika kvalserien men med siktet inställt på slutspel. Vann mot HV 71 senast och har en klart positiv trend.

Inbördes möten: Brynäs har vunnit två av säsongens möten och ett har slutat oavgjort.

Mer om förra mötet:

Skadeläget: Jacob Markström fortsätter i målet. Stephen Dixon avstängd igen och backförvärvet Ossi-Petteri Grönholm gör debut.

Södertälje saknar bara Yanick Lehoux.

Radiosporten tippar: 2-4
  

 
Djurgården (3) - Luleå (6)

Form: Djurgården ett av elitseriens formstarkaste lag med nio segrar på de elva senaste matcherna. Luleå är också inne i en bra period och är ett starkt bortalag.

Inbördes möten: Djurgården har anmärkningsvärt lätt för Luleå, både hemma och borta. På de 15 senaste elitseriemötena har Djurgården gått segrande ur 13.

Mer om förra mötet:

Skadeläget: Marcus Krüger är hemma från JVM, men skadade foten på träning i veckan. Christian Eklund är också fotskadad, men kan eventuellt spela.

Pierre Johnsson och Mikael Lidhammar missar förmodligen matchen för Luleå.

Radiosporten tippar: 6-2
   
 

Färjestad (4) - Modo (9)

Form: Färjestads långa förlustsvit är bruten med två raka segrar, mot ojämna Brynäs och svaga Timrå. Nu väntar Modo med tre raka förluster bakom sig, men där tre poäng vore livsviktigt i kampen att ta sig över slutspelsstrecket.

Inbördes möten: Färjestad har vunnit två av säsongens möten och det senaste i Örnsköldsvik slutade oavgjort.

Mer om förra mötet:

Skadeläget: Emil Kåberg och Erik Thorell saknas i Färjestad. Säsongsdebut blir det däremot för Dick Axelsson och Lubos Bartecko.

Peter Forsberg är fortfarande inte frisk nog för att spela. Även Andreas Salomonsson missar matchen.

Radiosporten tippar: 5-1
  

 
HV 71 (1) - Skellefteå (5)

Form: HV 71 förlorade något överraskande mot Södertälje senast, men visar i övrigt inga tecken på att vackla i toppen. Skellefteå slog urstarka Linköping i förra matchen.

Inbördes möten: Skellefteå har vunnit två av säsongens möten, HV 71 ett. Skellefteå har vunnit de fyra senaste matcherna i Jönköping, där HV annars nästan alltid vinner.

Mer om förra mötet:

Skadeläget: Per Gustafsson, Johan Björk och Janne Niinimaa är fortfarande borta. Även Simon Önerud saknas i HV 71.

Tim Erixon, Fredrik Warg och Christopher Norgren spelar inte för Skellefteå.

Radiosporten tippar: 4-3
   
 

Frölunda (8) - Linköping (2)

Form: Linköping har trots förlusten mot Skellefteå senast en mycket stark vinterperiod bakom sig, men är generellt starkare hemma än borta. Frölunda är hemmastarka och måste börja vinna om inte lagen under slutspelsstrecket ska komma obehagligt nära.

Inbördes möten: Bara hemmasegrar hittills i år, två för Linköping och en för Frölunda.

Mer om förre mötet:

Skadeläget: Andreas Karlsson och Riku Hahl spelar inte i Frölunda.

Linköpings Mats Fröshaug är garanterat borta, några spelare till som är osäkra testas under torsdagen.

Radiosporten tippar: 4-2
  

Gustav Landmark
radiosporten@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".