1 av 2
2 av 2
Ishockey, tre kronor

Pär Mårts tar över Tre Kronor

Bengt-Åke Gustafsson får inte förnyat förtroende som förbundskapten för Tre Kronor. Juniorlandslagets kapten Pär Mårts tar över efter säsongen.

Bengt-Åke Gustavsson får inte nytt kontrakt som förbundskapten för Tre Kronor efter den här säsongen. I stället tar juniorlandslagets Pär Mårts över från och med nästa säsong.

"Det känns jättebra att kunna knyta till oss Pär Mårts som förbundskapten för Tre Kronor. Han har ett stort kunnande och mångårig erfarenhet och vi hälsar honom hjärtligt välkommen till förbundskaptensjobbet", säger Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Jörgen Lindgren ett pressmeddelande.

Enligt TT är det Bengt-Åke Gustafsson själv som tagit beslutet att kliva åt sidan.

– Ja, det är väl båda sidorna på sätt och vis, jag har väl inte blivit tillsagd att de inte vill förlänga, om man säger så, men vi har tillsammans pratat om framtiden och jag har känt att jag vill gå vidare, säger Gustafsson till TT.

– Det är väl det dagliga arbetet man har saknat, det kände jag exempelvis senast efter Channel one cup, att få älta det som hänt med spelarna.

Att beslutet kommer bara drygt tre veckor före OS ser han inte som något problem.

– Jag har två stora turneringar framför mig och det känns hur stort som helst. Jag ser verkligen fram emot dem och vill avsluta det här på bästa sätt. Det blir inte minsta problem, säger Gustafsson.

Radiosportens expertkommentator L-G Jansson är väldigt positiv till att Pär Mårts tar över.

Läs även:

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".