rögle - färjestad 1-4

Rögle närmar sig Allsvenskan - Färjestad övertygade

Kvalserien kommer allt närmare för Rögle. Efter 1-4-förlusten hemma mot Färjestad är klubben nu långt efter de resterande lagen i elitserien.
Radiosportens Gunnar Brink valde "lagens lirare":
Rögle: Mattias Sjögren
Färjestad: Lubos Bartecko

Färjestad brukar har det ganska tufft i Ängelholm. Men just nu är det inget elitserielag som har det tufft med Rögle.

Komfortabel bortaseger med 4-1 sedan de nytillkomna Dick Axelsson och framför allt Lubos Bartecko avgjort tillställningen.

Det stod visserligen bara 0-1 efter de två första perioderna. Den ende som hittade rätt var Dick Axelsson som lyfte in en retur över utmärkte Röglemålvakten Jürgen Penker i andra perioden.

Då tänkte de flesta på läktaren att det ser ut precis som vanligt. Rögle hade de hetare lägena men gästerna får det första målet.

Måhända en synvilla emellertid. Sanningen är nog den att Färjestad hade i stort sett totalkontroll matchen igenom.

– När vi varit här tidigare har vi överraskats av Rögles intensivitet. Den här gången lyckades vi hantera den. Det var avgörande, konstaterade Färjestads tränare Per- Erik Jonsson.

Det som knäckte det tappert kämpande Rögle var Lubos Barteckos 2-0-mål bara 24 sekunder in på den tredje perioden.

När sedan samme man gjorde 3-0 dryga tre minuter senare vek Rögle ned sig.

Även om Mats Bödker lyckades spräcka nollan sex mot fem spel så betydde det föga. Mest för att Färjestad tämligen omgående svarade med ett fjärde mål i det tomma hemmamålet.

Målskytt den gången Johan Andersson.

Hela matchen satt man och hade känslan av att Rögle i match efter match gör precis så mycket att det inte räcker till poäng.

Senast var man lite sämre än Södertälje. Nu mötte man ett påtagligt skickligare lag och man var återigen lite sämre. Gjorde alltså en klart bättre match än mot SSK men det räckte ändå inte.

Och det håller definitivt inte att göra noll, ett eller på sin höjd två mål i matcherna. Då räcker man inte till i Elitserien. Framför allt inte på hemmaplan.

Fyra gånger har hemmapubliken fått se sitt Rögle vinna i Ängelholm. Inte underligt att publiken nu börjar misströsta och att publiksiffrorna därigenom minskar.

Ändå finns det spelare som den senaste tiden visat kvalitéer. Tredjeformationen med Mattias Sjögren tillsammans med Mario Kempe och Simon Hjalmarsson var bra senast.

De var lika bra den här gången. Dessutom släppte tränaren Gunnar Persson fram en debutant i nyblivne 18-åringen Dennis Everberg.

Han gjorde definitivt inte bort sig. Han är för övrigt som till Paul Everberg - tidigare Andersson som själv gjorde debut i Rögle som 16-åring 1981.

Kanske är det vad som behövs just nu i Rögle. Lite egna produkter med stort hjärta. Det lär behövas i kvalserien.

Färjestad har höjt sin kapacitet väsentligt med herrar Axelssons, Barteckos och Mikael Johanssons entré i laget. Regerande mästarnas blir defintivt att räkna med i slutspelet.

 Rögle-Färjestad 1-4 (0-0, 0-1, 1-3)

Andra perioden: 0-1 (10.24) Dick Axelsson (Marcus Paulsson).

Tredje perioden: 0-2 (0.24) Lubos Bartecko (Jesper Mattsson, Dick Axelsson), 0-3 (3.44) Lubos Bartecko (Dick Axelsson, Anders Bastiansen), 1-3 (19.02) Mads Bödker (Mattias Sjögren, Daniel Glimmenvall), 1-4 (19.21) Johan Andersson (Antti Pihlström, Ari Vallin) mål i tom kasse.

Skott: 23-36 (6-12, 9-12, 8-12).
Utvisningar Rögle: 4x2.
Utvisningar Färjestad: 3x2.

Domare: Christer Lärking, Solna.
Publik: 3 765.

 

Gunnar Brink/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista