ishockey

Målrikt mellan Leksand och Sundsvall

Leksand förde spelet, men Sundsvall var effektivt i kontringarna och såg till att matchen levde i två perioder. I tredje perioden stängde Leksand matchen och vann till slut ganska säkert med 6-3.

Två powerplaymål i den första perioden gjorde att ställningen var 1-1. Tony Virta gjorde sitt första mål i LIF-tröjan och tog ledningen för hemmalaget drygt två minuter in i matchen. Kvitteringen, som Niklas Zetterström satte högt bakom nye LIF-målvakten Tom Lawson, dröjde till sju sekunder innan paussignalen.

Peter Nordström fortsatte sin fina målform i inledningen av andra perioden och gjorde 2-1 efter ett bra förarbete av finska nyförvärvet Jussi Pesonen. I anfallet efter sköt Sundsvall ett skott som blev till en farlig retur där Niklas Granberg var framme och kvitterade. Men LIF svarade med ytterligare ett mål, bara två minuter senare. Än en gång var det Nordström och Pesonen som var inblandade, och spelade snyggt fram målskytten Tony Virta.

Sedan var det dags för Jussi Pesonen att själv sätta dit pucken, med ett hårt skott i krysset. Sundsvall höll sig dock kvar i matchen och utnyttjade effektivt returer framför Lawson. Mikael Brancalion låg bakom gästernas tredje mål i mitten av andra perioden.

Leksand satte press i offensiv zon i början av tredje perioden. David Åslin stod för ett riktigt viljemål fram till 5-3 efter att han vänt in direkt på mål och tryckt in under Michal Zajkowskis benskydd.

Hemmalaget punkterade sedan matchen med ännu ett powerplaymål. Daniel Hermansson hittade nätet i spel fem mot tre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".