1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Djurgården–Modo 4–1

Modo tappade viktiga poäng i kampen om slutspel

Frölunda vann. Timrå vann. Men Modo, det tredje laget som är tätast inblandat i striden om de sista slutspelsplatserna, tog inte chansen att hänga på. Djurgården vann med 4-1 i ett utsålt Hovet.

Patrik Larson valde "Lagens lirare":
Djurgården: Jacob Josefsson
Modo: Mats Zuccarello-Aasen

Energin var hög, disciplinen låg. Eller så var det domare Thomas Andersson som var för petig. Hur som helst blev det en hel drös utvisningar i mötet mellan Djurgården och Modo, och något flyt i spelet blev det aldrig.

Trots att dörren till utvisningsbåset öppnades och stängdes om vartannat, blev det heller ingen målfest. Båda lagen hade svårt att utnyttja de många numerära överlägena; endast en gång var gick det vägen, i den första perioden.

Med tanke på det styltiga spelet var det ingen slump att det avgörande målet blev en smula... ja, slumpmässigt.

Modos Josh Green halkade till i egen zon och kunde inte attackera Marcus Nilson som ostört kunde slänga in pucken mot mål. Och i mål, via benet på Michael Holmqvist, som krediterades för 2-1.

Kvitteringschanser saknades inte, men Modo kunde inte - trots att en till synes helt skadefri Peter Forsberg serverade lagkompisarna gång på gång - hitta nätet.

I stället gjorde Djurgården två till i öppet mål, sedan Modo chansat med att ta ut målvakten på slutet.

Modo tappade i och med förlusten mark till övriga lag i jakten på en plats i slutspelet. Både Frölunda och Timrå vann och Modo är därmed kvar på nionde plats.

Laget är fortfarande före Timrå, men endast tack vare målskillnad. Upp till Frölunda på åttonde plats, den sista placeringen som innebär slutspel, är det fyra poäng.

Djurgården-Modo 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 (3.43) Per-Åge Skröder (Niklas Sundström, Hannu Pikkarainen) spel fem mot fyra, 1-1 (6.31) Jacob Josefson (Kyle Klubertanz, Timmy Pettersson) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2-1 (6.30) Michael Holmqvist (Marcus Nilson, Jimmie Ölvestad).

Tredje perioden: 3-1 (17.35) Michael Zigomanis spel fyra mot fem mål i tom kasse, 4-1 (17.53) Timmy Pettersson (Michael Zigomanis) spel fyra mot fem.

Skott: 27-33 (9-10, 11-6, 7-17).
Utv, Djurgården: 8x2.
Modo: 8x2, 1x10.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.
Publik: 8 094.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".