1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
modo - brynäs 4-1

"Foppa" avgjorde mot Brynäs

Modo tog det som antagligen var sista chansen.
Segern med 4-1 hemma mot Brynäs innebär att Örnsköldsvikslagets slutspelsdröm lever över OS-uppehållet.

Radiosportens Peter Sundkvist valde "lagens lirare":
Modo: Mats Zuccarello Aasen
Brynäs: Andreas Dackell

Modo var för bara en vecka sedan på väg upp över slutspelsstrecket, men efter bara en poäng på de tre senaste matcherna var laget än en gång i ett prekärt läge. Seger mot Brynäs var närmast ett måste om slutspelschansen skulle finnas kvar.

Rent spelmässigt såg det också inledningsvis väldigt bra ut, Modo radade upp chanser i första perioden. Men Brynäs målvakt Jacob Markström var som vanligt strålande och hade vid två tillfällen hjälp av sina stolpar.

Istället var det Brynäs som tog ledningen - i box play dessutom sedan en Modo-back schabblat två gånger om.

Modo fick retroaktiv utdelning tidigt i den andra perioden, som i hög grad gick i hemmalagets tecken.

Men den var på väg att spåra ur på slutet sedan domaren Sören Persson tagit en rad kontroversiella beslut. Bland annat en mycket märklig utvisning på Modos Markus Näslund för diving.

Det hela lugnade ned sig till tredje perioden, där Modo fick mycket energi efter ett tidigt ledningsmål i power play. Hade våldsamt tryck och kunde också göra matchavgörande 3-1 sju minuter in i perioden.

Totalt sett en mycket rättvis seger för Modo som kommer att vara med i kampen om slutspelsplatserna i de sju matcher som återstår efter OS-uppehållet.

Noterbart: Peter Forsberg gjorde sitt första mål på fyra matcher, och Hannu Pikkarainen slog - med tre assister - poängrekord för Modo-backar under en säsong. Han har nu gjort 37 poäng.

Modo-Brynäs 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)

Första perioden: 0-1 (8.59) Andreas Dackell spel fyra mot fem.

Andra perioden: 1-1 (3.24) Dan Hinote (Marco Tuokko, Hannu Pikkarainen).

Tredje perioden: 2-1 (0.50) Niklas Sundström (Hannu Pikkarainen, Peter Forsberg) spel fem mot fyra, 3-1 (7.19) Marco Tuokko (Josh Green, Tomas Mojzis), 4-1 (16.04) Peter Forsberg (Hannu Pikkarainen, Markus Näslund) spel fem mot fyra.

Skott: 47-21 (11-9, 15-5, 21-7).
Utvisningar, Modo: 5x2. Utvisningar, Brynäs: 9x2, 1x10.

Domare: Sören Persson, Lidköping.
Publik: 5 993.

 

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".