ishockey

Sundsvall krigade ner Mora

Mora, som redan är klart för playoff till kvalserien, tog emot ett Sundsvall som krigar i bottenstriden. Det märktes också på spelet att det var Sundsvall som hade mest att spela för. Laget kämpade, utnyttjade Moras misstag och vann med 3-1.

Efter en avvaktande start tände det till och första perioden bjöd på en del farliga chanser, men inga mål.

Sundsvall tog över spelmässigt i andra perioden, där Mora såg oinspirerat och trögt ut. Det var också gästerna som tog ledningen genom Mikael Brancalion efter att Morabackarna haft problem att få ordning på pucken i egen zon.

Moras agerande var knappast bättre när Sundsvall gjorde 2-0 efter halva tredje perioden. Niklas Bröms kunde tacksamt ta vara på en felpass från Mikael Simons.

Spänningen höll dock i sig eftersom Niklas Fogström reducerade i powerplay fyra minuter senare. Mora satsade allt på ett kort och tog ut målvakten Mark Owuya i powerplay och spelade alltså sex mot fyra, men då fastställde Sundsvall slutreslutatet 3-1 i öppen kasse.

Sundsvall håller därmed spänningen vid liv i botten av tabellen och har fortfararande chansen att gå förbi Björklöven ovanför kvalstrecket.