ishockey

Örebro pressade Leksand

Örebro pressade serieledaren Leksand och hade länge ledningen. Men Leksand visade att laget var strået vassare och vann till slut med 3-2.

Örebro började riktigt bra och tog ledningen efter drygt en och en halv minut genom Jonas Karlsson. Tre minuter senare kom också 2-0 när Marcus Kristoffersson hittade nätet.

Leksandsspelarna såg ut att sitta kvar i omkädningsrummet, och Leksandsledningen, men Leif Strömberg i spetsen, valde att ta timeout. Då ryckte också Leksand upp spelet och fick in en reducering i mitten av första perioden efter att Jesper Ollas gjort mål i powerplay.

Leksand tog över spelet i mittenperioden och fick också in en kvittering, Daniel Hermansson sköt in 2-2 från högerkanten i powerplay.

Matchen var helt öppen och det tände till i mitten av tredje perioden. Först en jättechans för Örebro, sedan en spelvändning där Marcus Weinstock blev fälld i ett friläge och Leksand fick med sig ett straffslag, men det missade Daniel Hermansson. Målet kom istället drygt tre minuter senare när Peter Nordström gjorde Leksands segermål.