1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Timrå - Brynäs 2-2

Timrå tog sen poäng mot Brynäs

Skyttekungen Martin Sonnenberg räddade en värdefull poäng för Timrå när han styrde in 2-2 bakom Jacob Markström i Brynäs mål när 43 sekunder återstod.


Radiosportens Christer Jonasson valde lagens lirare:
Timrå: Anders Lindbäck
Brynäs: Jacob Markström

Martin Sonnenberg hade sekunderna på sin sida i den här matchen. Kanadensaren såg till att Timrå fick en drömstart i matchen när han prickade in 1-0 efter 45 sekunders spel. Det var det kanadensiska radarparet Daniel Corso och Martin Sonnenberg som svarade före ett riktigt klassmål.

Men all den energi som målet gav Timrå lyckades Brynäs smarta försvarsspel snabbt tygla. Brynäs fick allt mer kontroll på pucken och det var gästerna som svarade för de längsta och mest organiserade anfallen.

Det var dock inget mönsteranfall som ordnade kvitteringen, utan ett solonummer av Eero Somervuori där han tråcklade sig fram till Timråmålet och petade in pucken mellan stolpen och Timråmålvakten Anders Lindbäck.

Brynäs som så gott som säkrat sin slutspelsplats visade också att laget har ett slutspelslags styrka. Gävlelaget utnyttjade Timrås misstag och hade iskyla i avgörande lägen vilket Magnus Kahnberg visade när han gjorde 2-1 genom att lura bort Timråmålvakten Anders Lindbäck med en skottfint innan han drog bort honom och lade in pucken i mål.

 Timrå-Brynäs 2-2 (1-0, 0-1, 1-1)

Första perioden: 1-0 (0.45) Martin Sonnenberg (Daniel Corso, Anders Lindbäck).

Andra perioden: 1-1 (8.28) Eero Somervuori (Stephen Dixon, Jörgen Sundqvist).

Tredje perioden: 1-2 (1.03) Magnus Kahnberg (Jonas Nordquist), 2-2 (19.17) Martin Sonnenberg (Mattias Karlsson, Laurent Meunier).

Skott: 24-34 (6-11, 6-12, 9-7, 3-4).
Utv, Timrå: 3x2. Brynäs: 4x2, 1 matchstraff.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta, och Thomas Forsström, Umeå.
Publik: 5 786.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista