Play off

Almtuna kvitterade på hemmais

Almtuna vann torsdagens måstematch hemma mot Malmö med 4-1. På fredagen skrinnar lagen in på samma is igen och då ska det avgöras - vilket lag som blir det sista till kvalserien.

Södertälje, Rögle, Leksand, Växjö och AIK är redan där. På fredagen blir kvalserieuppställningen komplett. Då, i Uppsala, avgörs det om det blir Almtuna eller Malmö som tar den sista platsen och får slåss om en plats i elitserien.

Malmö hade chansen att ta den redan under torsdagen, efter att ha vunnit det första mötet i bäst av tre (2-1 på hemmaplan). Men Almtuna visade ännu en gång hur hemmastarkt laget är.

Det hjälpte inte att gästernas Marcus Olsson kvitterade blott 21 sekunder efter att Andreas Paulsson vispat in en sargretur och gett Almtuna 1-0. Det blev bara tre mål till i matchen, samtliga av Almtuna.

Joachim Gellerstedt trampade runt motståndarförsvaret halvvägs in i matchen och drog in 2-1.Jimmie Kraft petade in 3-1 på mållinjen sedan Andreas Paulssons skott gjort grundjobbet.Fyra minuter in i sista perioden avgjorde Kim Karlsson när han rakade in 4-1 från nära håll i numerärt överläge.-Jag tycker att det är en jämn match. Den här dagen studsar pucken med oss. Jag tycker inte att det är en 4-1-match, men vi är tacksamma, säger Almtunas tränare Jonas Rönnqvist till Viasat.

På fredagen är det dags igen, i samma ishall. Seger innebär spel i kvalserien.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se